ICT-Recht

Informatie en technologie

Bij Geelkerken Advocatuur hebben wij een diep inzicht in de kansen en uitdagingen van Internet, media en e-commerce.

Wij staan gevestigde ondernemingen bij, maar helpen ook met het opzetten en begeleiden van startups.

Werkzaamheden
Wij leveren creatief en praktisch juridisch advies aan een breed scala klanten, waaronder :

• Bedrijven die nieuwe toepassingen bedenken, ontwikkelen, produceren, en/of technologische diensten leveren of technologische toepassingen verkopen;
  • Bedrijven die op ICT gebaseerde goederen en diensten gebruiken;
  • Investeerders die technologische bedrijven kopen en verkopen, en zorgen voor de financiering van deze organisaties.

Wij werken met onze technologie- en mediaklanten in alle fasen van de levenscyclus van een onderneming, met inbegrip van het initiële onderzoek en ontwikkeling, business kapitalisatie, industriële uitbreiding, procesvoering, financieringen en fusies en overnames.

Wij staan ook cliënten bij die niet uitsluitend zijn gericht op technologie, om hen te helpen technologie-gerelateerde doelen te bereiken.

Advies
Wij adviseren over het uitbesteden van ICT toepassingen, het vormen van technologie allianties en samenwerkingen, de manier waarop intellectuele eigendom het best kan worden beschermd, het verwerven van een administratieve en productie-infrastructuur, licenties en contracten.

Daarnaast werken wij nauw samen met (particuliere) investeerders, gericht op fusies en overnames in de technologie-industrie