Joint Ventures

Sluiten van een Joint Venture of een andere vorm van Samenwerking

Strategische allianties en Joint Ventures kunnen essentiële elementen zijn van de strategie van uw onderneming. Ze kunnen ongelooflijke mogelijkheden voor bedrijven bieden om toegang te krijgen tot nieuwe markten, risico’s te verkleinen, marktaandeel te vergroten, en gezamenlijke IE te ontwikkelen.

Joint Ventures kunnen zeer complex zijn, en als zodanig gemakkelijk leiden tot een verlies van aandeelhouderswaarde als zij niet op de meest efficiënte manier (voor beide partijen) worden gestructureerd.

Onze ervaring stelt ons in staat om de specifieke commerciële en praktische bezwaren die een bedrijf kan hebben te identificeren. Wij adviseren over de zaken waar u rekening mee moet houden en de problemen die zich kunnen voordoen. Ook helpen wij bij het kiezen van de juiste opzet om de uitvoering van de Joint Venture of strategische alliantie te optimaliseren. Dat doen wij door rekening te houden met de bedoelingen en bedrijfscultuur van de cliënt, en door rekening te houden met risico’s omtrent kosten, beloningen en fiscale status.

Wij zijn in staat om gedurende het hele proces deskundig advies te geven, van het aangaan van een Joint Venture of strategische alliantie tot en met het adviseren over het ontrafelen, waaronder exit routes of procedures ter beëindiging.