Leningen

Het aangaan of verstrekken van een lening

Geelkerken & Geelkerken Advocaten adviseert zowel leners als geldschieters bij het onderhandelen en documenteren van leningen.

Dat varieert van eenvoudige leningen tot het structureren van grotere leningen waarbij meerdere partijen en financiële instellingen zijn betrokken.

Ons team begrijpt de juridische, praktische en operationele problemen die komen kijken bij de financiering van met name de inventaris en apparatuur, met name in het kader van overnames of om de groei voor een gevestigd bedrijf te faciliteren.

Wij adviseren regelmatig over het structureren van leningen, sale- en leaseback constructies en het vestigen van zekerheden.

Ons team heeft ruime ervaring met zakelijke financiële producten, waaronder documentaire kredieten, importfinancieringen , pre – en post- export finance, debiteuren financiering en wissels, waaronder gestructureerde trade finance producten.

Onze op maat gesneden aanpak betekent dat we ons bewust zijn van:

• de verschillende behoeften van kredietverstrekkers en leners;

• de overwegingen die van toepassing zijn afhankelijk van de grootte van de investering of lening, en

• het niveau van de adviezen die nodig zullen zijn voor een start – up bedrijf bij haar eerste financieringsronde, in vergelijking met herfinanciering voor een gevestigd bedrijf met een bestaande schuld (bijvoorbeeld met een eerdere geldschieter).

Evenals het adviseren over het aangaan en verstrekking van financiële middelen, zijn wij ook in staat om deskundig advies te verstrekken met betrekking tot eventuele geschillen die ontstaan​​, met inbegrip van kwesties over opzegging en persoonlijke zekerheden