Ondernemingsraad

Binnen uw bedrijf heeft u een verplichte ondernemingsraad

In Nederland zijn bedrijven verplicht om een ondernemingsraad (OR) te hebben wanneer zij 50 of meer werknemers in dienst hebben.

Vrijstelling ondernemingsraad
Wat veel bedrijven niet weten is dat er een vrijstelling aangevraagd kan worden voor het instellen van een OR.

Rechten ondernemingsraad
De OR heeft binnen een onderneming de belangrijke functie van werknemersvertegenwoordiging. De taken en bevoegdheden van de OR zijn vastgelegd in de Wet op de Ondernemingsraden (WOR). De bevoegdheden van de OR zijn onder meer: het overlegrecht, het adviesrecht en het instemmingsrecht. Ook heeft de OR het recht een externe adviseur in te schakelen.

Begeleiden en ondersteuning
Geelkerken Advocatuur begeleidt en ondersteunt werkgevers bij medezeggenschap en staat ook regelmatig ondernemingsraden bij. Wij begeleiden onder meer advies– en instemmingstrajecten, ontwikkelen OR medezeggenschapsstructuren, adviseren bij het opstellen van de ondernemingsovereenkomst en wij staan de werkgever of OR bij in een reorganisatie en de totstandkoming van een sociaal plan.

Contact
Neem voor meer informatie over medezeggenschap of een vrijstellingsregeling voor het aanstellen van een ondernemingsraad contact met ons op.