Geelkerken & Geelkerken

Ontslag

 

Hulp bij ontslag door een ervaren advocaat

Jaarlijks worden er in Nederland meer dan 50.000 mensen ontslagen. Bij ieder bedrijf komt het ontslag van een werknemer wel eens voor. Wanneer een ontslag voor u dreigt, dan is het van belang dat u weet wat uw mogelijkheden zijn en wat uw rechtspositie is.

Kan mijn werkgever mij zomaar ontslaan?

Anders dan u als werknemer kan de werkgever niet zonder goede reden de arbeidsovereenkomst beëindigen. Met uitzondering van het ontslag op staande voet, of wanneer u er gezamenlijk uitkomt, moet de werkgever aan het UWV Werkbedrijf toestemming vragen om de arbeidsovereenkomst op te zeggen of de kantonrechter verzoeken de arbeidsovereenkomst te ontbinden.

Beëindiging met wederzijds goedvinden.

Ter voorkoming van procedures bij het UWV Werkbedrijf of de kantonrechter worden arbeidsovereenkomsten met grote regelmaat met wederzijds goedvinden beëindigd. Dit gebeurt door middel van een vaststellingsovereenkomst. De beëindiging van de arbeidsovereenkomst is dan het gevolg van onderhandelingen tussen u en de werkgever. Laat u hierbij altijd door een specialist bijstaan!

Win advies in!

Ongeacht de redenen voor het ontslag en de wijze waarop de arbeidsovereenkomst dreigt te worden beëindigd, kan de eventuele beëindiging van de arbeidsovereenkomst grote gevolgen voor u hebben. Het is raadzaam om zo snel mogelijk advies van een arbeidsrecht advocaat in te winnen.

Niet akkoord

Bij voorbaat wordt reeds geadviseerd niet direct in te stemmen met een voorstel van uw werkgever en dus nergens voor te tekenen. Soms dringt uw werkgever hier op aan of stelt u een fatale termijn. Ga hier niet in mee en laat u adviseren. Geef aan dat u zich beschikbaar houdt om uw werk te verrichten om recht te houden op uw loon. Doe dit alles bij voorkeur schriftelijk, dit kan later van pas komen. Laat u nergens toe dwingen en neem de tijd om advies in te winnen!

Contact
Wilt u direct van advies worden voorzien of een afspraak maken met één van onze arbeidsrecht advocaten? Neemt u dan vrijblijvend telefonisch contact met ons op

Meld hier
uw zaak aan
 
  • Vrijblijvende prijsindicatie
  • Scherpe tarieven
  • Betrouwbaar & slagvaardig
  • Altijd persoonlijk

© 2015 Geelkerken & Geelkerken | Webdesign Thordar Webarchitecten | Logo en artwork 100% Hilde